Бившият вратар на Ботев (Пловдив) Даниел Кайзер е напуснал отбора поради няколко причини. Стражът сподели, че е щял да остане, ако "канарите" бяха спечелили финала за Купата на България срещу вечния съперник Локомотив (2019). Друга важна причина е по-доброто заплащане, предложено му в Полша, а и най-вече отношението от страна на пловдивския клуб.

Кайзер отчете със задоволство, че бившият му треньор Николай Киров е бил избран за №1 в България през 2020 година.

Арда предлага нов договор на Николай Киров

Арда предлага нов договор на Николай Киров

Доверие от страна на клуба към специалиста

"Разбрах за наградата и мисля, че я заслужава. Киров се раздели твърде рано с Ботев. Но за съжаление беше онова странно време за клуба. Той даваше тактическа свобода на играчите в атака", Кайзер коментира пред полския сайт pilkarskie-balkany.pl.

Снимка 298640

Източник: Официален сайт на Ботев (Пд)

Той призна, че винаги ще е благодарен на Адам Стаховяк за това, че му е помогнал да дойде в Ботев.

"Ако не беше този шанс да се наложа в България, сигурно щях да съчетавам футбола с някаква друга работа. Вторият ми сезон в Ботев беше най-добрият в цялата ми кариера", призна стражът и отбеляза, че след това от клуба не са постъпили добре с него при преговорите за нов контракт.

Снимка 272998

Източник: Официален сайт на Ботев (Пд)

"Заплахи, странни новини, не изглеждаше прекалено готино."

"Ако бяхме спечелили финала с Локомотив (Пловдив), определено щях да остана в Ботев. Аз обаче също играя, за да печеля пари. Справих се добре, затова исках да подпиша добър договор. В Полша ми предложиха повече пари, така че от тук произтича отчасти това решение. Ако клубът бе подходил по друг начин при разговорите с мен, струва ми се, че бих могъл да остана в България дори и за по-малко пари. От една страна исках да остана поне заради феновете или начина, по който се чувствахме у дома със съпругата ми. За съжаление, поведението на Ботев към мен не предвещаваше нищо добро", разкрива един от любимците на "бултрасите".

Снимка 501902

"За мен Тодор Неделев има ниво за по-силно първенство от българското. Имаше оферти и от Турция, но привързаността му към Ботев е голяма. Това са си негови избори и аз ги уважавам. Неговото ниво е по-високо и от това на полската Екстракласа", категоричен е Кайзер.

Може ли Ботев (Пд) без Тодор Неделев?

Може ли Ботев (Пд) без Тодор Неделев?

Валентич май си разбира от работата