Представители на Ботев (Пловдив) почетоха патрона на клуба - Христо Ботев, както и загиналите за свободата и независимостта на България, по повод 2 юни. "Жълто-черните" се включиха в честванията както до стадион "Христо Ботев" и Цар-Симеоновата градина в Пловдив, така и в Калофер.

Ето какво написаха от клуба: 

Представители на Ботев (Пловдив) се включиха в честванията по случай 2 юни - ден на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. "Жълто-черните" бяха част от честванията както при стадион "Христо Ботев" и Цар-Симеоновата градина в Пловдив, така и в Калофер.

Дублиращият тим на Ботев, както и два набора от школата на "канарчетата" поднесоха венци в Цар-Симеоновата градина. Заедно с тях беше и директорът на детско-юношеската школа на Ботев Трифон Пачев.

Паметникът на Христо Ботев пред "Колежа" също беше обсипан с цветя и венци. Представители на школата на Ботев (Пловдив) бяха сред първите, които уважиха празника и пред нашия стадион.

Междувременно в Калофер беше Стефан Попов - ръководител направление "Обществена дейност". Той представляваше нашия клуб в града, в който е роден великият революционер и поет Христо Ботев.

Стражът на Ботев (Пловдив) е траснферна цел №1 на руския Ростов

Стражът на Ботев (Пловдив) е траснферна цел №1 на руския Ростов

Там играят и други футболисти, преминали през българското първенство