Ще видим ли революция в Ботев в Битката за Пловдив? Треньорът на "жълто-черните" Ферарио Спасов ще отговори в последния момент на този въпрос. Феро е твърдо решен да наложи нова игрова схема в тима през новия сезон. Той иска Ботев да играе 3-5-2 и селекцията на тима беше насочена именно в тази посока.

Проблемът е, че Спасов не е сигурен, че отборът му е успял да се обиграе достатъчно с тази тактика за краткия подготвителен период. Именно заради това той ще умува до последния момент дали да заложи на 3-5-2 в дербито с Лрко (Пд) или да изчака малко, за да не поема излишни рискове.

Последните индикации от лагера на "канарчетата" са, че Феро все пак ще нагази в дълбокото още от първия кръг и ще избере новата тактика. Очаква се триото централни защитници на Ботев днес да бъдат Иван Бандаловски, Виктор Генев и Станислав Работов. Халф-бекове пък ще са - отдясно Слави Шопов, отляво новото попълнение Цикарски. В средата на терена най-вероятно ще бъдат Балтанов, Шоколаров и Маркиньос. В атака пък ще играят Тодор Неделев и Антонио Вутов, пише "Меридиан Мач".

Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив), на живо
на живо

Ботев (Пд) - Локо (Пд) 2:0, гол на Атанас Илиев

Дерби №111 между Ботев и Локомотив