Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов смята, че пловдивското дерби между Ботев и Локомотив в някои отношения е на по-високо ниво от софийското между ЦСКА и Левски. Феро добави, че подготовката и проблемите остават в миналото след като този мач предстои.

"Уверен съм, че при нас настроението е на нужното ниво, остава да се овладее напрежението и да покажем играта, която искат да видят феновете. Водил съм Ботев един път в това дерби и знам какъв е заряда в него. Два месеца без официален мач са много и момчетата нямат търпение да излязат на терена. Амбицията е да победим в дербито, да зарадваме нашите фенове и да почетем паметта на Тоско Бозаджийски", добави още Ферарио Спасов.

Нов в Ботев (Пловдив) с минимален шанс да участва в дербито с Локомотив (Пловдив)

Нов в Ботев (Пловдив) с минимален шанс да участва в дербито с Локомотив (Пловдив)

Жълтата карта на Фабио Бурбано вече е в България

Той призна, че липсата на контузения Тодор Неделев, продадения Кристиян Димитров и напусналия Фернандо Виана ще се усети, но другите футболисти трябва да се справят. От новите попълнения на линия за този мач със сигурност е Иван Бандаловски.

"Разбира се, че искам да започнем с победа и да продължим с с отличното си представяне", каза още Ферарио Спасов.

Прокуристът на Ботев Асен Караславов заяви, че ръководството на клуба подкрепя треньорите от школата и вярва в лоялността им. Изказването му бе по повод медийни публикации, че родители са се оплакали, че треньори от школата на "канарчетата" притискат млади таланти Александър Александров Кривия да им стане мениджър. "Явно някои хора искат да има напрежение при нас. Призовавам ги ако обичат Ботев да спрат с тези изяви", заяви Асен Караславов.

Александър Александров кадрувал в ДЮШ на Ботев (Пловдив)?

Александър Александров кадрувал в ДЮШ на Ботев (Пловдив)?

Родители се оплакали, че той се е пробвал да облъчва агресивно децата им, за да им стане мениджър