Наставникът на Ботев (Пловдив) остана изключително очарован след победата на неговия тим над Славия с 2:1 в турнира за Купата на България. Той похвали своите момчетата за духа, който са показали на този тежък терен.

Ботев (Пловдив) победи Славия с 2:1

Под снега в София Ботев (Пловдив) отстрани Славия за Купата

Два гола на Неделев

"Аз съм меко казано очарован от момчетата. Осем човека бяха под въпрос. Направих в промени в последния момент. Пуснах 17-годишен игра в защита в такъв отговорен мач. Още 4 човека с проблеми играха в този мач. Футболът е игра за мъже", започна Спасов.

Не знаех на кого ще мога да разчитам два дена преди мача. Те направиха един мач, в който спечелихме. Това е Ботев, който исках да видя. От тука нататък продължаваме да играем така. Играхме на тежък терен и с Царско село".

"Футболът е на предна място, затова съм доволен. Удоволствие да работя с момчетата. Медицинският щаб направи невероятното. Взех момчета и от отбора до 19 години. В събота играхме, а сега и във вторник. Имахме и други ситуации, огънахме се в някои моменти. Обстановката бе критична. Този дух беше позабравен в Ботев".

"Фактът, че вкарваме и имахме други положения прави мача по-спокоен. Тежък терен. Всичко това остава в историята. Продължаваме победната серия. Надявам се да изглеждаме така и срещу Берое и да спечелим".

"Преди да стана треньор на Ботев, работехме в школата и знаем какви играчи има. Някои трябва да им даде шанс да играят. Имат потенциал, имат и своя шанс. Това е пътят, момчетата ми харесват, вписват се, харесват се и на феновете. Затова нещата вървят".

Удоволствието ще ми остане за дълго време, дори днес да ми прекратят договора. Да виждам усмивките по лицата на футболистите означава повече от един подпис и от един договор", заяви Ферарио Спасов.