Феновете на Ботев (Пловдив) отговориха на колегите си от градския съперник Локомотив, които се заканиха, че няма да посещават мачовете на стадиона на "канарчетата" в Коматево, ако не бъдат подобрени условията за присъствието на запалянковците на гостуващите отбори. “Жълто-черните” привърженици се обръщат към Лицензионната комисия към БФС с молба да обърне внимание на  състоянието, в което се намира “Лаута”.Декларация на феновете на Ботев

До Лицензионната комисия към БФС

Уважаеми господа,

както много добре знаете, домакинските мачове на ПФК Ботев Пловдив се налага да бъдат играни на тренировъчната база в Коматево поради сериозните финансови проблеми, които наложиха временното замразяване на ремонта на стадион "Христо Ботев". Този факт принуди ограничение за броя фенове, който може да гледа срещите на живо, както и условията за това. Публиката на "Ботев Пловдив" бе водеща по посещаемост, докато срещите се играеха на стадион "Христо Ботев". Ние разбираме много добре неудобствата на гостуващия сектор в Коматево, защото те не са много по-различни от условията в "Трибуна Юг", където обикновено се подвизават по-крайните наши фенове.

Липсата на работещ стадион "Христо Ботев" е изключително осезаема и ние правим всичко по силите си да го видим в готов вариант възможно най-скоро. Именно заради това стартирахме и инициативата "Кауза Колежа". Изказваме благодарности за проявеното разбиране през тези години. Хубаво обаче е да се обърне сериозно внимание на приказките на разни хора, които отправят ултиматуми и откровени заплахи за неща, които далеч не им влизат в компетенцията. Може би нашия гостуващ сектор наистина изглежда на тротоар, но поне за да стигне човек до него не му се налага да гази в блата от кал и бурени, както и да ходи с риск за здравето му заради необезопасени и опасно стърчащи арматурни железа. А когато все пак достигне до заветната цел след серията от изпитания, има възможността да наблюдава техничен и комбинативен футбол, който на стадион "Локомотив" от години е практически невъзможен заради състоянието на тревната настилка. Която пък неведнъж бе умишлено наводнявана от домакините непосредствено преди дербитата с цел да затрудни максимално противника.

До някъде сме наясно каква е реалната цел на написалите тази декларацийка - след последния им жалък опит да ограничат нашата бройка фенове до само 500, те пак се чувстваха като гости на собствения си стадион. Комплексите и страха са очевидно движещи фактори сред техните редици и сега директно заявяват, че няма да допуснат нито един наш фен на следващия мач на стадион "Локомотив". Искрено се надяваме, че ще обърнете възможно най-сериозно внимание на тези думи и ще предотвратите в зародиш каквито и да било опити за подобни убиващи футбола номера на и без това останалата двуцифрена бройка редовни посетители на стадиона в парк "Лаута".

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив

Обединени фракции "БУЛТРАС"