Фенклубът на Ботев (Пд) е готов с нов кандидат за закупуване контролния пакет акции на клуба. Името на човека обаче се пази в тайна по негово настояване. От Димитър Христолов се очаква ясен отговор дали е склонен да продаде акциите си.

Ако се седне на масата за преговори, кандидатът щял да бъде представен от адвокат. След мача с Черно море "жълто-черните" ултраси не са се отказали да сменят собствеността на любимия си клуб.

Притеснение у тях буди факта, че Христолов бил натрупал дългове в размер на 800 000 лева, като по-голяма част от тази сума е била към НОИ.

"След края на сезона ще ни отнемат лиценза и от следващия шампионат ще ритаме в аматьорските групи, както се случи преди две години с Пирин на Методи Калъмбов", сподели опасенията си Ангел Спасов, който е от националния фенклуб на "канарчетата".

От канцелариите на Ботев отхвърлиха информацията на феновете с уточнението, че имат договор за разсрочено погасяване на задълженията към НОИ. Дългът за осигуровки обаче е бил неколкократно пъти по-малък от посочения от феновете.