Феновете на Ботев (Пловдив) отговориха на собственика на клуба Георги Самуилов. Бизнесменът разпространи официално изявление преди няколко дни.

Привържениците твърдят, че задълженията на "жълто-черните" нарастват вместо да се покриват и призоваха да не се прехвърля вината "от болната глава на здравата".

Публикуваме изявлението на феновете без редакторска намеса:

"ДО

Г-Н ГЕОРГИ САМУИЛОВ

СОБСТВЕНИК НА ЕФ ЕС МЕНИДЖМЪТ ЕООД

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН САМУИЛОВ,

В отговор на Вашето "изявление към ботевистите", с пълното съзнание за отговорността, която носим, заявяваме следното:

С Договор от 30.08.2018 год., Еф Ес мениджмънт ЕООД с регистриран капитал от 2 лв. придоби 60% от капитала на ПФК Ботев АД при условия: да развива и финансира ПФК Ботев АД; да изгради стадион "Христо Ботев", съгласно одобрения от Община Пловдив инвестиционен проект, да разработи стратегия и план за развитие на ПФК Ботев АД.

Петнадесет месеца по-късно не е започнало изпълнението на тези ангажименти. Състоянието на клуба е по-лошо от това, в което го поехте.

Задълженията нарастват, вместо да се покрият; освобождават се масово футболистите, както и треньорите, които бяха доведени през лятото, лицензирането за следващата спортно-състезателна година е проблемно; школата е в регрес; годината ще е отрицателна, а не нулева, и т. н. Решаването на най-големия проблем на клуба - строежа на стадион "Христо Ботев", отлагате до развалянето на концесията.

Заявяваме Ви, че намерението за скрита приватизация на стадиона е категорично недопустимо. По тези причини, опитът Ви, чрез обръщението да се прехвърли вината от болната глава на здравата е твърде наивен. Като сериозен бизнесмен Ви призоваваме да изпълнявате ангажиментите си по горепосочения договор.

С уважение,

СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ

КЛУБ НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА БОТЕВ ПЛОВДИВ

ОБЕДИНЕНИ ФРАКЦИИ BULTRAS".

По-голямата част от феновете на Ботев се разграничиха от декларацията против Георги Самуилов

По-голямата част от феновете на Ботев се разграничиха от декларацията против Георги Самуилов

Само единството и желязната организация ще ни доведат до успех!