Димитър Тонев говори след победата на Ботев (Пловдив) с 2:0 в Коматево срещу Ботев (Враца). Той вкара втория гол във вратата на противника със страхотна солова акция.

"Емоцията е страхотна. Това ми е първи гол в елита, имам още два за Купата. Днес мисля, че се представих много добре, но ще продължавам да надграждам. Пожелавам си за именния ден здраве за семейството ми и клубът да излезе от кризисната ситуация, като завърши успешно кампанията "Да живее Ботев Пд.

Купата може да се каже, че е моят турнир. Всички голове досега ми бяха там. С националния отбор до 19 години се класирахме за квалификации елитен кръг, но за жалост ни ги отмениха.

Тази победа ще ни вдъхне самочувствие, беше важно да вземем трите точки, защото отдавна не бяхме печелили. Мисля, че се изкачваме с три места, което е хубаво. Трябва да трупаме точки, разликата между тимовете е малка. За момента искам да се изградя и да си извоювам място в Ботев. Време за празнуване нямам, защото други ден пак тренирам.

Аз също се включих към каузата за Ботев Пловдив. Надявам се да се съберат парите. Този дълг трябва да се изкупи. Отправям призив към всички ботевисти да се включат с каквото могат", сподели талантливият футболист.