Изпълнителният директор на Ботев (Пд) - Даниел Сереидо е изключително разочарован от нивото на професионализъм в БФС. Повод за негативното му изказване пред колегите от "Спортал" е молбата на "канарите" да отложат двубоя си с Ботев (Вр) заради увеличените случаи на коронавирус в тима. Ето какво каза той:

Ботев се похвали с четирима национали

Ботев се похвали с четирима национали

До 17 години

"Ситуацията е тежка през последната седмица. Имахме няколко потвърдени случая на COVID, сред които на футболисти и треньорския щаб. Аз също имах симптоми, въпреки че тестовете ми бяха негативни. Реших да взема превантивни мерки на базата и да се самоизолирам.

Ботев (Враца) направи публично изявление, че някои техни футболисти са дали положителни тестове. Изненадващо за нас, няколко дни по-късно, официалната страница на клуба в социалните мрежи съобщи, че тези играчи вече тренират, преди да е изтекла карантината им. Допитахме се до БФС с молба случаят да бъде разследван, както и мачът между нашите два отбора на бъде отложен, докато ситуацията не бъде изяснена.

Отрицателни резултати за COVID-19 за всички в Ботев (Враца)

Отрицателни резултати за COVID-19 за всички в Ботев (Враца)

Бяха им направени задължителните тестове за месеца

На първата ни молба получихме кратък имейл от БФС, в който ми отговарят с отговор от страна на Ботев (Враца). От клуба опитаха да отрекат това, което са публикували в собствените си профили в социалните мрежи. Какво друго биха направили? Това е очевидно защитна позиция от страна на Ботев (Враца). БФС само ни препрати този имейл, без да предприема никакви други стъпки, което ме изненадва. След това изпратихме ново писмо до БФС, в което отново помолихме за разследване на случая, което засяга и двете страни, както и общественото здраве. В това писмо отново поискахме отлагане на мача, докато не бъде проведено разследване. И разследване не означава да попиташ другия отбор дали имат болни, или нямат.

Означава да вложиш всичките си сили, за да разясниш ситуацията по независим начин. Към момента и 24 часа преди мача не сме получили отговор на писмото. Не разбирам как е възможно това в професионално първенство и в тази ситуация с пандемията. Според мен на подобна ситуацията трябва да се обърне сериозно внимание".

Михаил Касабов: Извънредният конгрес не отменя редовния, не съм подавал оставка

Михаил Касабов: Извънредният конгрес не отменя редовния, не съм подавал оставка

"Ако Конгресът избере нов президент, няма нищо по-естествено от това той да предложи екип"