Двама привърженици от агитката на Ботев (Пловдив) са били нападнати и бити. Инцидентът е станал в в популярно заведение, а на него сигнализира един от потърпевшите, който пожела да запази анонимност, информира пловдивският "Марица".

В неделния следобед запалянковците решили да изпият по бира в бара и се настанили на втория етаж. Малко по-късно били помолени да се преместят долу, тъй като горе трябвало да се чисти.

След като слезли на приземното ниво, един от феновете започнал словесна атака с млада сервитьорка, която потърпевшият описва като доста конфликтна: "Имаха някакви диалози двамата, не ги чух точно какво си говореха. Единствено си спомням как той ѝ каза, че ако не била момиче, щял да я нашамари".

Дамата решила да сигнализира на частната фирма, която се занимавала с охраната на заведението. Казала им, че е заплашвана от агресивни ултраси. Запалянковците абсолютно отричат, че е имало каквито и да е било заплахи от тяхна страна.

Минути по-късно пристигнали и сотаджиите - с две коли в бара се появили 7-8 грамадни мъжаги. "Не поискаха да разберат за какво става въпрос, не потърсиха обяснения! Можеха просто да ни кажат да се махнем, ако не искат да сме им клиенти, както е редно", разказват потърпевшите.

Вместо това охранителите ги подхванали директно с пердах - първо започнали да ги блъскат в самото заведение, докато не излезли навън, а след това ги ступали директно на булеварда.

"На мен окото ми е синьо. Събориха ме на плочките и си ожулих главата от другата страна. Моят приятел и той пострада доста. Вчера си е извадил медицинско, ще го направя и аз. Не е редно това отношение - ние си пием бира в неделя, а те ни викат, че сме пияндета и алкохолици, а след това се хвърлят да ни бият. Все едно сме се върнали в годините на мутрите", обясни фенът.

Ботев пуска билетите за Лудогорец утре

Ботев пуска билетите за Лудогорец утре

От 8 до 10 лева са цените на пропуските