Новият наставник на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар бе представен на официална пресконференция днес. Той сподели, че очаква от отбора да излезе от лошата ситуация откъм класиране. Балтазар говори за своята философия, както и какво очаква от своите футболисти.

"Благодаря, че дойдохте тук. Щастлив съм, че имам възможността да застана пред вас и да разговаряме. Много съм впечатлен откъм условия и инфраструктурата, която имаме. Всички в моя щаб са изключително развълнувани, че се запознаха с отбора и моментното му състояние. Вижда се ясно желанието на всички футболисти.

Неделев: Предстои ми още една проверка при неврохирург и ще помагам на Ботев

Неделев: Предстои ми още една проверка при неврохирург и ще помагам на Ботев

Ето какво още каза той

Разбирам отношението на футболистите и тяхното разочарование от класирането на отбора. Имаме добро време и подготовка преди проверката срещу Гигант в петък. Проверката срещу Гигант ще бъде добър тест. Всички сте запознати със съперника и как се представиха срещу ЦСКА. След това заминаваме за Дубай. Много добър лагер, на който ще имаме възможност да придадем цялата философия и да се запознаем с качествата на всеки футболист. Очакват ни три контролни срещи в Дубай. Ще се изпратим срещу Урал, Спартак (Москва) и Рига.

Ако преди началото бях убеден, че това е мястото, към момента Ботев заслужава, сега мога да кажа, че това място не приляга на Ботев. Като спортно-технически щаб и играчи разбираме добре, че моментното състояние не приляга на отбора и ще променим това. Всички вие се вълнувате от това кои играчи ще бъдат тук и кои ще напуснат, но на този етап е прекалено рано да коментираме. Разбирам и уважавам работата ви и знам, че искате повече информация, но към момента не мога да ви дам повече.

Ясно е защо Дилан Мертенс не тренира с Ботев (Пловдив)

Ясно е защо Дилан Мертенс не тренира с Ботев (Пловдив)

Станал е баща

Списъкът с играчи е напълно същият от деня, в който дойдох тук. На този етап няма нищо конкретно. Г-н Моуриньо е човек, който изцяло може да промени даден клуб и философията му. Не мога да направя съпоставка между моята философия на игра и неговата. Харесвам отборите ми да играят с интензивност и да играят с топката.

За втори път съм в България. Много съм впечатлен от Пловдив като град. Във футбола всичко е непредвидимо и може да се промени бързо. Имам дългосрочни планове с клуба. Имам договор до 2024 година. Моето желание е той да се изпълни. През последния сезон опитах за първи път да играя в схема 3-4-3, която за мен бе добра и постигнах доста успехи. Адаптирам се и към 3-5-2. Изпробвал съм много схеми, играл съм с тях.

Целта пред мен е да променя тази ситуация колкото може по-бързо. Сезонът още не е свършил. Европа също е сред целите.

Турци искат ас на Ботев (Пловдив)

Турци искат ас на Ботев (Пловдив)

Вижте подробности

Със сигурност младите играчи в клуба имат изключителни качества. Има много млади футболисти, които са започнали своите първи стъпки при мен. Налагал съм изключително много млади играчи, които в момента играят в големи първенства. За мен качествата нямат паспорт. Идвам с една отговорност - да наложа и да създам младите футболисти, които могат да прогресират.

Не съм магьосник. Ако имаме петима като Тодор Неделев в нашата школа, ще ги развия и ще ги наложа. Аз и моят щаб ще бъдем много свързани с ДЮШ. Ще наблюдаваме изкъсо нашите момчета от академията.

Ще подготвя моя отбор по същия начин за мача с Гигант, както например, когато ще излезем срещу Лудогорец. Това, което изповядвам и видите в петък, това можете да очаквате от Ботев и през сезона. Нашата работа е такава, че ще анализираме всеки противник. Винаги ще се учим и ще подобряваме себе си.

Много съм концентриран върху работата си. Уверен съм. Ако трябва да се притеснявам - бих се притеснявал единствено за семейството си.

Треньорът на вратарите остава от предишния щаб. Гилерме Рамос беше в Англия и Кипър. Той ще бъде мой помощник и сме работили заедно много дълго време. Карлос Маркес - асистент и анализатор. Познаваме се от много години и мога да разчитам на него. Денис Каван - той е човек, с когото сме работили през годините в предишните отбори.

Познавам Валентич, срещали сме се. Той е човек, с когото сме обменяли информация и ми помага с интеграцията. Преди няколко месеца бях със своята съпруга и четох, че нещо се е случило в България. Бях наистина шокиран, но съм изключително щастлив, че Тодор Неделев е до мен. Радвам се да го видя как с всеки ден се подобрява. Не мисля, че има нужда да ви обяснявам колко важен е Тошко за Ботев и националния отбор на България".

Бивш нападател на Лудогорец и Ботев (Пловдив)  подсили отбор от трета дивизия на Румъния

Бивш нападател на Лудогорец и Ботев (Пловдив) подсили отбор от трета дивизия на Румъния

В клуба се надяват на чудо