Ботев Пловдив има 19 дни, за да реши проблемите си и да продължи участие в първенството. Това призна в интервю за Дарик радио президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

„Много е вероятно Ботев да изчезне от футболната карта. Разговарял съм неколкократно с кмета на Пловдив, с шефовете на фенклуба на отбора. С Христолов не съм разговарял, защото не мисля, че той заслужава това. Има си хора, които разговарят с него.

Техният случай е частен и имат дадена отсрочка до 15-ти февруари. Трябва да се види този отбор има ли треньор, има ли картотекирани играчи и пари, с които да завърши сезона - имам предвид да плаща заплати на футболисти, такси за съдии и други, които са по нашите документи.

Ако до тази дата не бъдат предоставени тези доказателства, най-вероятно Ботев няма да започне втория полусезон", коментира пред Дарик радио Борислав Михайлов, който продължава да се възстановява, след като счупи глезен преди новогодишните празници.

Президентът на родната централа призна, че към този момент тима не може да бъде лишен от лиценз. "Настоящият е взет миналата година и са предоставени нужните документи. Този лиценз важи до края на първенството. Тук трябва да има по-драстично решение на Изпълкома, ако Христолов не е в състояние да издържа Ботев до края на сезона.

Голяма част от феновете са на мнение, че отборът трябва да бъде изваден от групите, да отиде във „В" група и да започне на чисто. Тази агония не е от една година, а от шест или седем", каза още босът на родния футбол.