Ботев (Пловдив) най-вероятно ще се подсили с още петима футболисти от датския втородивизионен Фремад Амагер, пише "Тема спорт". Този клуб е собственост на бъдещия бос на "жълто-черните" Антон Зингаревич. "Канарчетата" вече взеха треньора Азрудин Валентич, както и защитника Марио Младеновски, халфа Кевин Хьог-Янсон и нападателя Реда Рабей.

От датския клуб трябва да пристигне ганайския младежки национал Емануел Току, който е гласен за заместник на контузения Тодор Неделев.

Роденият на 10 юли 2000 година Току е капитан на младежкия национален отбор на Гана. Заради проблем с паспорта обаче преминаването му в Ботев засега се бави. Все пак се очаква Емануел да пристигне при "канарчетата" най-късно до края на месеца.

Треньорът Валентич иска да вземе още четирима футболисти от Фремад Амагер. Това са руснакът Антон Гооге, французинът Максим Сула, както и датчаните Пиер Ларсен и Тундж Тирякьоглу. Гооге играе като нападател и трябва да бъде конкурент на Атанас Илиев. Сула пък е бранител. 26-годишният Пиер Ларсен може да играе и по двата фланга. Тундж Тирякьоглу действа зад нападателя, а също така може да бъде използван и на върха на атаката.

Антон Зингаревич: Закупуването на акциите на Ботев (Пловдив) е добре обмислена стратегия

Антон Зингаревич: Закупуването на акциите на Ботев (Пловдив) е добре обмислена стратегия

"Анализирахме много, какъв ще е следващият етап"