От ръководството на Ботев (Пловдив) са изпратили писмо до Българския футболен съюз с революционно предложение. "Канарчетата" искат отпадане на член 20, ал. 1, буква "Г" от наредбата за първенствата и турнирите в родния футбол. Въпросният член засяга каротекирането в efbet Лига на състезатели от страни, извън Европейския съюз, сочи информация на "Спортал".

Пловдивчани предлагат няколко варианта, всички от които са за увеличаване на бройката на чужденците извън Евросъюза: картотекиране на десет играчи извън ЕС, като десет извън ЕС да играят на терена; картотекиране на десет играчи извън ЕС, като десет извън ЕС да могат да са включени в групата за даден мач, а пет извън ЕС да са на терена; картотекиране на седем играчи извън ЕС, като седем извън ЕС да са на терена; или без ограничения за чуждестранните играчи.

"Жълто-черните" имат предложение и за Втора лига: картотекиране на четирима чуждестранни състезатели без ограничения за правилото ЕС или извън ЕС. Към момента във втория ешелон не се разрешава картотекирането на футболисти извън ЕС, освен в случай, че те имат действащи договори при изпадането на клуба им от елита.

Последната идея на ботевистите засяга правилото за прехвърляне на наложени наказания на играчи, за показани картони по време на футболна среща, от предишния сезон към следващия сезон. "Канарчетата" предлагат отпадането на това правило.

Ботев (Пловдив) няма да се разделя с Па Конате и Емануел Току

Ботев (Пловдив) няма да се разделя с Па Конате и Емануел Току

"Канарчетата" стартират подготовка днес