Ботев (Пловдив) осъществи сериозен изходящ трансфер. "Канарчетата" продадоха полузащитника Емануел Току в белгийския Льовен.

Ето какво написаха още от клуба:

"Емануел Току се присъедини към Ботев (Пловдив) в началото на февруари 2021 година. Халфът бързо се превърна в любимец на феновете със своята бързина, техника и топовен удар.

В първите си месеци в клуба халфът бе замесен в трудното оцеляване на "канарчетата" в Първа лига. Именно в края на първия сезон в Ботев, ганаецът влезе в сърцата на феновете.

На 20 май 2021 година Ботев записа исторически успех срещу Левски на "Герена". В онази незабравима майска вечер талантът на Току блесна и той реализира двата победни гола във вратата на "сините".

През бронзовия сезон 2021/2022 Току взе участие в 32 мача, като се превърна в един от основните футболисти в състава на Азрудин Валентич. Халфът реализира четири гола и спомогна за достигането на бронзовите медали.

Ганаецът бе част от "жълто-черния" тим в европейските клубни турнири, а от началото на кампанията взе участие в 17 двубоя, записвайки един гол и една асистенция на сметката си.

ПФК Ботев Пловдив благодари на Емануел Току за професионализма, отдадеността и спомените с "жълто-черния" екип и му пожелава множество успехи в бъдещите му изяви на зеления терен!"

Ботев (Пловдив) отстъпи на Спартак (Москва) в последната си контрола от лагера в Дубай

Ботев (Пловдив) отстъпи на Спартак (Москва) в последната си контрола от лагера в Дубай

Вижте подробности