Ботев (Пловдив) ще организира специална церемония по преименуването на своята клубна база, съобщиха "жълто-черните".

С решение на общинския съвет на Пловдив от месец юни насам базата на "канарчетата" в квартал "Коматево" носи името на Никола Щерев-Старика, а на 3 октомври новото име на спортния комплекс ще бъде официализирано. Именно на тази дата Ботев ще отбележи 94 години от спечелването на първата си шампионска титла през далечната 1929 година.

Ето колко билета ще отпусне Ботев (Пловдив) за феновете на ЦСКА

Ето колко билета ще отпусне Ботев (Пловдив) за феновете на ЦСКА

Цената на пропуските е 15 лева, като те ще се продават единствено на касата пред гостуващия сектор на "Колежа" в деня на мача

"На 3 октомври любимият ни клуб ще отбележи 94 години от спечелването на първата шампионска титла по футбол, завоювана от четата на Никола Щерев - Старика през далечната 1929 година.

На същата знакова за всички "жълто-черни" сърца дата, на базата на "Ботев" в Коматево ще се проведе тържествена церемония, на която ще бъде официализирано и нейното ново име - "Спортен комплекс Никола Щерев-Старика".

По този повод, както и като част от сътрудничеството между ПФК Ботев"и Фондация Жълто и Черно , на фасадата на централната трибуна от страната на "Коматевско шосе" ще бъдат монтирани и изготвените за тази цел метални букви с новото име, чиито светлини ще огреят спортния комплекс на 3 октомври точно в 19:12 часа.

Ботев (Пловдив) с открита тренировка преди мача с ЦСКА

Ботев (Пловдив) с открита тренировка преди мача с ЦСКА

Заниманието ще бъде открито за феновете в първите 20 минути

Тяхното поставяне ще започне на 1 октомври, като настоящите такива ще бъдат демонтирани и преместени на подходящо за целта място.

На предстоящото събитие са поканени да присъстват ветерани на "Ботев", представители на местната власт, всички формация на ДЮШ на клуба, както и организираните привърженици на "жълто-черните" от Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции БУЛТРАС.

Водещ на церемонията ще бъде Валери Станков, а сред присъстващите на събитието ще бъдат и наследниците на Никола Щерев - Мирослава Кацарова и Никола Солаков.

Ботев (Пловдив)  и Лудогорец завършиха 2:2 в среща от efbet лига

Скандално съдийство подари точка на Лудогорец срещу Ботев в Разград!

Инфарктен мач

Програмата ще започне в 18.30 часа в кафето на централната трибуна, където ще се състои среща на поколенията, на която легендарните бивши футболисти на Ботев ще могат да поговорят с привържениците на фона на изложба, посветена на Никола Щерев и шампионския отбор на Ботев от 1929 година. Отново там ботевистите ще могат да си направят и снимки с репликата на Царската купа, спечелена от Никола Щерев и неговите съотборници в директен мач срещу Левски в София.

В интервала 18.30 - 19.30 часа движението по "Коматевско шосе" в района на "Спортен комплекс Никола Щерев - Старика" ще бъде ограничено за автомобили, а всички, които желаят да присъстват на церемонията ще могат да оставят колите си на прилежащия към комплекса паркинг", информираха от Ботев (Пловдив).

Както е известно, инициативата по преименуването на базата на "канарчетата" бе подета от "Фондация Жълто и Черно" по повод 120-годишнината от рождението на легендата на Ботев Никола Щерев.