Ръководството на Ботев (Пловдив) е изпратило официално писмо до кмета на Пловдив - Костадин Димитров с предложение финалът в турнира за Купата на България през настоящия сезон да се играе на стадион "Христо Ботев" в града под тепетата. Според предварителните планове двубоят, за втория по значимост трофей, трябва да се проведе на Националния стадион "Васил Левски" в София. 

От клуба молят за съдействие за осъществяването на идеята Община Пловдив, която е собственик на спортното съоръжение и може да задейства процедурата по преместването на финалния мач с официално писмо до Българския футболен съюз.

Ето какво написаха "жълто.черните":

Уважаеми Ботевисти,

"Желаейки да помогнем за развитието и по-добрия имидж на българския футбол, официално предложихме на БФС да промени мястото на провеждане на финалната среща от турнира за Купата на България.

Умишлено отправихме това наше питане преди провеждането на конгреса на футболната централа, за да може всеки един от кандидатите да има време и възможност да вземе своето решение.

Горди сме, че стадион "Христо Ботев" е най-новото и модерно спортно съоръжение в страната, като считаме, че привържениците на футбола имат правото да се насладят на финала в турнира при условия, адекватни на времето, в което живеем.

Един финал на стадион "Христо Ботев" би бил и жест към държавата, която в годините осигури огромно финансиране, за да може България да има спортно съоръжение, отговарящо на всички европейски и световни изисквания.

Поради тази причина запознахме с желанието си и помолихме за съдействие Община Пловдив, в качеството ѝ на законен собственик на стадион "Христо Ботев".

Убедени сме, че кметът на нашия град - г-н Костадин Димитров, както и неговите колеги в градската управа, ще прегърнат идеята ни с цяло сърце.

Вярваме, че футболът е за феновете и се надяваме, че нашето предложение ще бъде прието с ентусиазъм от футболната централа.

С уважение,

Ръководството на ПФК "Ботев"

Ботев (Пловдив) питат феновете си кого клубът да подкрепи на Конгреса на БФС

Ботев (Пловдив) питат феновете си кого клубът да подкрепи на Конгреса на БФС

Ето подробности