Президентът на Ботев Димитър Христолов съобщи, че пропада плануваният лагер на канарчетата в Рим. Общинските власти от италианската столица са обяснили, че няма да организират традиционния турнир в покрайнините на града поради липса на достатъчно интерес.

Италианците освен Ботев бяха поканили унгарския Хонвед, Динамо (Букурещ) и "Б" отборите на Лацио и Рома. След пропадането на турнира в Рим президентът Димитър Христолов се е свързал с мениджър, който ще му уреди лагер в Неапол. През целия месец януари температурите в южна Италия не падат под 15 градуса и това е основна причина за новия избор на "жълто-черните".

"Последната дума обаче дали да се приеме офертата е на старши треньора Светослав Гърков", каза Христолов. Собственикът на Ботев сподели още, че има сериозен интерес към футболисти на тима. Той обаче нямал намерение да продава, защото стягал отбор, който във вътрешното първенство да преследва зона УЕФА в следващите няколко години.

Вратарската криза в Ботев пък е на път да остане в историята. Титулярът Лилчо Арсов, след като пропусна мача с Вихрен поради контузия, започва тренировки. Вторият страж на тима Павел Станев ще получи 2 дни почивка и се очаква да бъде на линия за мача с Марек идния уикенд. 

В същото време стана ясно, че старши треньорът на Локо Пд Иван Маринов ще замине след края на сезона на специализация в италианския Удинезе. За Апенините Масларя ще се отправи на 10 декември и ще остане там за около 2 седмици. Визитата на Маринов в Удинезе е втора за годината, а освен него на курсове в същия побратимен отбор бяха още Аян Садъков и Асен Чотров, който е треньор в школата на пловдивчани. Лагерът, на който Локомотив (Пд) ще тества новите футболисти, е с начало 4 декември и ще продължи 5 дни. За 6-ти е планувана контрола с Левски, а два дни по-късно е проверката срещу пловдивския Спартак.