Футболистите на Ботев няма да бъдат взимани на режим преди мача с Левски в София в петък за първенство на "А" група. Това съобщи на пресконференция днес старши треньорът на "канарчетата" Тенчо Тенев.

"Не съм привърженик на подобни събирания на играчите. За тях е по-добре да бъдат при семействата си. Нямам намерение да ги надзиравам, те са пълни професионалисти и аз им вярвам", уточни Тенчо Тенев.

Той поясни, че занапред "жълто-черните" футболисти ще бъдат взимани на режим единствено преди гостуване в далечен на Пловдив град, когато за него трябва да се пътува ден преди мача.

Играчите на Ботев ще пътуват в петък за София, когато им е мача с шампиона. Тенчо Тенев каза още, че прави всички възможно да повдигне настроението на играчите си в тренировъчния процес и за предстоящите мачове.

Той добави, че за него, помощниците му и футболистите не остава нищо друго освен да стиснат зъби и да играят. Ботев няма да променя стила си за игра срещу Левски в София. "Разбира се, ще се съобразим със силните страни на шампиона, които не са никак малко", каза Тенчо Тенев.

Той няма да разчита единствено на наказания си за една среща нападател Георги Какалов.

Капитанът на Ботев Даниел Божков каза, че въпреки трудностите около клуба с конфликта между президента Димитър Христолов и феновете, футболистите ще играят с пълна мобилизация срещу Левски в София. Очаква се още утре играчите да получат месечните си заплати.