Легендата на българския футбол Красимир Балъков коментира пред Jutarnilist.hr трансфера на защитника на Ботев (Пловдив) Кристиан Димитров в Хайдук (Сплит). Бившият национален селекционер води тима през сезон 2011/2012. 

"Кристиан Димитров трябваше да направи следващия ход в кариерата си. В България достигна максимума с представянето си за Ботев. Направи дебюта си срещу Чехия, загубихме с 1:2 в Прага. Но Димитров направи добър мач. Имаше една грешка, но всичко останало беше на ниво. Оправда доверието ни, защото в крайна сметка е млад футболист. 

Според мен Кристиан е най-добрият защитник в България, въпреки че ще навърши 23 години този месец. Все още не сме разговаряли, но ще му се обадя, за да го подкрепя. Знам качествата му и къде отива. Той ще има голяма подкрепа зад гърба си с опитен треньор и отбор, който се бори за титлата.

Кристиан е бърз и много труден за преодоляване. Агресивен е, какъвто трябва да бъде централния защитник. Опасен е и в противниковото наказателно поле, където има невероятен отскок. Той вкара пет гола за Ботев (Пловдив) през сезона, което е страхотно за централен защитник. Димитров реализира попадение и за националния отбор във втория си мач срещу Косово.

Трябва да призная, че миналата година мислех, че ще отиде в Левски. Не мога да кажа защо трансферът не беше реализиран, но в крайна сметка той направи по-силен ход за кариерата си. За футбола в България не е хубаво млад играч да заиграе в чужбина, но за самия футболист трансферът в Хайдук е голяма стъпка напред.

Всеки добър футболист се приспособява бързо към изискванията на различните треньори. Вярвам, че Димитров ще направи това. Има качествата. Знанието е от първостепенно значение, а когато го имаш идва и опитът, който се трупа с години. Димитров е много перспективен футболист, така че работата му в Хайдук ще бъде чудесна основа за бъдещата му кариера. Той играе с десния крак, така че ще е най-полезен отдясно в центъра на защитата, защото има и добро подаване", заяви Балъков. 

Кристиан Димитров вече е футболист на Хайдук?

Кристиан Димитров вече е футболист на Хайдук?

Издания от Хърватия твърдят, че сделката е финализирана