Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич коментира загубата с 0:2 от Левски на стадион "Георги Аспарухов". Той критикува съдийството, като заяви, че всички спорни ситуации са свирени в полза на "сините".

"Знам, че българският футбол се нуждае от Левски на върха. Моята работа е да изведе Ботев Пловдив до следващото ниво. За това, което споменах преди малко качеството на играчите е на първо място. За да направиш един отбор, не можеш да вземеш една група играчи и да ги поставиш в отбора. Не става само с пари. Имаме нужда от един, максимум два трансферни прозореца. Ако продължаваме по този начин, мисля, че ще успеем да изградим отбор", каза Валентич.

Левски победи Ботев (Пловдив) с 2:0 в efbet Лига

Левски изнесе лекция на Ботев в дерби с много нерви по трибуните

"Сините" изковаха победата си през първата част

"Имаме нужда от повече играчи, които могат да изнесат тежестта на двубоите. Някои от тях могат да натрупат повече самочувствие. Имаме нужда от играчи на 27-28 години, които имат самочувствие на изградени футболисти. За да стигнем до по-добро ниво, трябва да подобрим качеството на нашата игра и изпълнителите", добави той.

"Никога не коментирам футболист, който има договор с друг тим. Има всякакви ситуации. Към този момент Филип Кръстев е футболист на Левски и няма да коментирам нищо повече".

"Не съм гледал повторение на ситуацията при дузпата. Тази ситуация даде развитие на мача в друга посока. Даде увереност на Левски. Това е нещо, което повлия на двубоя. Знам колко са важни тези ситуации за тимовете. Малко по-късно имаше ситуация с Брахими, която беше 50/50. Можеше да бъде отсъдена дузпа. Не трябва да се случват такива в българския футбол. Не искам да се оправдавам, но всяка спорна ситуация беше отсъждана в полза на медия. Според мен медиите трябва да отразяват грешките на реферите, а не да ги премълчават", каза още Валентич.