Дни след оставката на техническия директор на Ботев Денис Колев, дублиращият тим на "жълто-черните" е на път да напусне Пловдив, пише "Мач Телеграф". Треньорът на представителния тим на Ботев Азрудин Валентич е поискал вторият тим да не играе мачовете на официалния терен на базата в Коматево.

Обяснението е, че тревното покритие е подложено на голямо натоварване и няма да е в добра кондиция за мачовете от efbet лига. Бърза проверка на стадионите в Пловдив и около него показват, че под тепетата може да се играят мачове от Втора лига на два стадиона - на "Лаута" и на "Марица".

Проблем обаче е, че тревното покритие в Кършияка бе сменено през лятото и от Марица едва ли ще се съгласят да унищожат инвестицията си заради искането на Валентич. Най-близките варианти за мачове са Пазарджик, и, ако има бърза реакция от лицензионната комисия на БФС, Хисаря или Брацигово.

През последните няколко дни в Ботев се забелязва напрежение по оста треньорски щаб на мъжете - ръководно тяло - щаб на дублиращия отбор. Изпълнителният директор на Ботев Даниел Серехидо подаде оставка, изразявайки по този начин несъгласието си с визията, която налага Азрудин Валентич в първия състав, а именно - липсата на последователност в налагането на юношите на клуба.