Треньорът на Ботев (Пловдив) - Азрудин Валентич не скри радостта си след победата над Берое (2:1), която прати "канарчетата" в Европа, където ще участват в Лига на конференциите.

"Горд съм, но съм и изключително изморен заради тежкия сезон. Всеки мач беше много важен. Имаше изключителна конкуренция с Левски и Черно море през пролетта. Мисля, че заслужавахме да спечелим днешния мач. Не искам да коментирам дали днес бяхме по-добри. От един клуб без бъдеще и без финанси, ще играем в Европа и спечелихме медали за година и половина.

Когато ние дойдохме, хората не бяха щастливи, имаше негативиъм. Никой не вярваше в първите няколко месеца, че ще успеем да организираме този клуб. Година и половина живях тук, за да помогна на клуба. Не вярвах, че можем да стигнем до Европа. След няколко мача обаче видях, че имаме шанс и казах на момчетата, че можем да направим нещо голямо. Днес направихме история.

Мохамед Брахими: Благодаря на всеки от феновете, поздравявам ги за подкрепата

Мохамед Брахими: Благодаря на всеки от феновете, поздравявам ги за подкрепата

Мисля, че сезонът ми беше добър, споделя той

За нас е много важно да използваме добре времето между този мач и началото на първенството. Трябва да сме концентрирани, като по-важно е първенството. Трябва да направим подготвителен лагер.

На всеки 6 месеца искаме да доведем играчи, които да помогнат на клуба. Нашите скаути работят добре. Сега сме близо до още няколко трансфера, като искаме да привлечем 4-5 нови играчи.

Още от първият мач усетих феновете зад нас и те продължиха да го правят. Днес дойдоха страшно много фенове. Но ако отидем на нашия стадион, на "Колежа", тази вечер щеше да има 22 хиляди души. Хората заслужават да се върнем на нашия стадион и дано политическата обстановка не спира строежа.

Това не е важно само за нас, важно е за Лудогорец и ЦСКА, които представят България често в Европа. Левски също се завърна в Европа. Надявам се, че и ние ще представим добре България в Европа", каза Валентич.

Ботев (Пловдив) победи Берое с 2:1

Ботев (Пловдив) ще играе в Европа след трудна и драматична победа над Берое

Вижте подробности