Смятаният за нов собственик на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич има интересно минало. Семейството на руснака е сред най-богатите в Русия, а той е попадал под ударите на закона и дори се е укривал в САЩ.

Антон Зингаревич е роден на 17 март 1982 година в Санкт Петербург, но животът му преминава далеч от родината. Той завършва "Предприемачество" в Лондон, където и живее до днес.

Семейството на Зингаревич е сред стоте най-богати на Русия

Семейството на Зингаревич е сред стоте най-богати на Русия

Борис Зингаревич има 1 милиард долара

През 2012 година започва футболната му авантюра като закупува небезизвестният отбор на Рединг. Със Зингаревич като собственик, "кралските поданици" спечелват промоция във Висшата лига, но само сезон по-късно изпадат. През 2014 година, младият бизнесмен продава пакета си акции и се сбогува с Рединг.

По-късно той закупува датския Фремад Амагер. Към момента отборът е в средата на таблицата на Първа дивизия.

Снимка 507878

Официалният бизнес на Антон Зингаревич е свързан с енергетиката. Той обаче дълго време е имал сериозни проблеми с правосъдието.

38-годишният руснак е бил разследван за присвояване на 2,5 милиона рубли и организиране на престъпна група, съобщава БТВ. Разследването е подновено преди година, а Зингаревич известно време се е укривал в САЩ, тъй като страната няма договор с Русия за екстрадиция.

Снимка 510527

Испанската медия "Vozpopuli" пък разкрива, че Зингаревич се е срещал с руски мафиоти в Марбея. Медията твърди, че на 8 март 2018 година, той е бил засечен с един от най-влиятелните нарушители на закона в световен мащаб - Василий Христофоров.

Със спорно минало, Антон Зингаревич отправя обещания за светло бъдеще на Ботев (Пловдив). Дали той ще изпълни амбициите си в Коматево, предстои да разберем съвсем скоро.