Дори и да изпадне в Трета лига, вторият отбор на Ботев (Пловдив) няма да бъде закриван, съобщава БТА. Дубълът ще продължи да се състезава при аматьорите и да изпълнява същата функция, каквато има и в момента - да се дава шанс на най-добрите момчета от школата да навлизат в мъжкия футбол.

Добруджа направи важна крачка към спасението

Добруджа направи важна крачка към спасението

Витален успех над дубъла на Ботев (Пд)

Ботев (Пловдив) II обаче ще трябва да играе според правилата на Трета лига. Те ще могат да използват четирима футболисти с професионални договори, но 21-годишна възраст, както и максимум един извън Европейския съюз. Това означава, че доста от момчетата във втория отбор в момента няма да могат да играят, тъй като хората с договори са доста повече.

Но пък положителната новина е, че Югоизточната Трета лига е може би най-силната откъм ниво на футбола, а също така и ще има малко пловдивско дерби. Вторият отбор на градския съперник Локомотив се състезава в същата дивизия и се представя доста прилично. Така че при евентуално изпадане от Втора лига, Ботев (Пловдив) II ще има шанса да се поправи и още догодина да се върне при професионалните отбори.

В момента Ботев (Пловдив) II е на последното 18-о място във Втора лига с 27 точки, като изостава на 6 от първия над чертата Струмска слава. Евентуална загуба в 32-ия кръг този петък ще направи оцеляването им напрактика невъзможно.