Борусия (Дортмунд) е само на една победа от първата си титла в германското първенство по футбол от 11 години насам, но треньорите и играчите странят от еуфорията сред феновете.

"Не искам да развалям еуфорията, но все още имаме да спечелим един мач. Радваме се, че феновете са в такова настроение, но до края на сезона има 90 минути и не можем да си позволим разсейване", заяви спортният директор Себастиан Кел, цитиран от Ройтерс.

Аугсбург - Борусия (Дортмунд) 0:3 в Бундеслигата

Борусия (Дортмунд) е на победа от титлата!

Радост в "жълто-черно"

Кел е наясно, че евентуалната титла ще бъде изненадваща, тъй като сезонът на Дортмунд бе на приливи и отливи. Той започна с трансфера на Себастиен Алер, който бе привлечен на мястото на Ерлинг Холанд. Нападателят обаче бе диагностициран с рак на тестисите още преди началото на сезона и започна да играе едва през пролетта.

Дортмунд беше на шесто място преди края на 2022 и изглеждаше извън борбата за титлата, но през пролетта "жълто-черните" потеглиха безупречно, а Байерн започна да се препъва.

"Не мисля за нищо друго, освен за мача срещу Майнц. Ако заслужаваме да бъдем шампиони, ще станем шампиони", каза Алер на пресконференция преди кръга.

Тухел няма да бъде уволняван въпреки очертаващия се провал

Тухел няма да бъде уволняван въпреки очертаващия се провал

Ще го отнесат футболистите