Един от най-големите оръжейни производители в света, компанията Райнметал, ще стане спонсор на Борусия (Дортмунд), смята пресата в Германия.

Бизнес изданието Ханделсблат твърди, че сделката между Райнметал и футболния клуб ще бъде за три години и ще вкарва седемцифрена сума в касата на "жълто-черните", на годишна база.

За момента никоя от двете страни не е потвърдила сътрудничеството, но според пресата още в сряда Борусия ще започне да рекламира най-големия оръжеен производител в Германия. От Ханделсблат обаче посочват, че логото на Райнметал няма да присъства на фланелките на немския гранд.

От старта на руското нападение в Украйна през февруари 2022 година акциите на Райнметал се увеличиха с 500 процента, като в момента компанията отчита огромни печалби.

Наскоро властите в Германия приеха план за 100 милиарда евро, който да бъде насочен към увеличаване на отбранителната мощ на страната, през следащите години. Очаква се около 30 процента от тази сума да бъдат предоставени директно на Райнметал.

В събота Борусия (Дортмунд) ще се изправи във финала на Шампионската лига срещу испанския Реал (Мадрид).