27-годишният германски национал Махмуд Дахуд ще напусне Борусия (Дортмунд) в края на сезона след изтичането на договора му. Спортният директор на клуба Себастиан Кел обяви в интервю пред вестник "Билд", че контрактът на футболиста няма да бъде подновен.

"Проведох много открит и честен разговор с Мо през миналата седмица. Казах му, че няма да подновим договора му през лятото. Той е с нас от шест години и е много добър футболист, който ценя високо както в спортно, така и в човешко отношение. Но решихме да се разделим", коментира Кел.

Дахуд бе редовен титуляр за Борусия преди да бъде застигнат от контузии на рамото в голяма част от миналия сезон. От началото на този той записа само 6 мача във всички турнири и бе извън игра за няколко месеца заради операция на контузеното си рамо през първата част на сезона и поднови тренировки през януари.

Равенството запази дистанцията между двата отбора от 7 точки в полза на Сепси. Съставът от Сфънту Георге заема 6-о място в класирането и ще се опита да го запази в оставащите 4 кръга от редовния сезон. Ботошани е на 8-а позиция и с все по-малко шансове да влезе в първата плейофна шестица.

Полузащитникът се присъедини към тима от Дортмунд от Борусия (Мьонхенгладбах) през 2017 година, записвайки общо 137 мача за клуба.