На 17 и 18 януари в НФБ "Бояна" представители на основните административни звена в Българския футболен съюз работиха активно с експертен екип на УЕФА по втория етап от изграждането на детайлна стратегия за развитието на българския футбол.

Както е известно, БФС е една от първите федерации в Европа, която участва в програмата "Футболни федерации на бъдещето", целяща да модернизира и да унифицира работата на асоциациите, членки на УЕФА.

Лично основният ментор по Стратегическо развитие на европейската асоциация Адам Уокър ръководи процеса по формулиране на основните цели в краткосрочен и дългосрочен план, като сред обсъжданите приоритети бяха изграждането на таланти, инфраструктурни проекти, бизнес развитие и организационно оптимизиране на българския футбол. Екипът на УЕФА проведе работни срещи и с президента Борислав Михайлов, на които бяха дискутирани конкретните промени, предприети от ръководството след конгреса през октомври м.г.

"Впечатлен съм от енергията и експертизата на младия екип на Българския футболен съюз. Сигурен съм, че с общите ни усилия, както и с амбицията на г-н Михайлов за бъдещо развитие, ще постигнем впечатляващи резултати за българския футбол", заяви Уокър.

От своя страна Борислав Михайлов подчерта ползотворното си сътрудничество с УЕФА, затвърдено през дългия му период като член на Изпълнителния комитет на европейската централа, и изрази увереност, че БФС ще се превърне в една от първите изцяло модернизирани европейски федерации.

Бербатов: Ставаме свидетели на унизително поведение от ръководството на БФС

Бербатов: Ставаме свидетели на унизително поведение от ръководството на БФС

"Апелираме към клубовете да бъдат смели"