Кандидатът за президент на БФС Георги Захариев беше предложен за Изпълкома, но заяви, че се колебае дали би приел, ако бъде избран. Според него е опасно всички в Изпълнителния комитет на футболната централа да са предложени от Георги Иванов - Гонзо и трябва да има поне един, който да сигнализира за нередности.

"Труден въпрос е дали бих приел да бъда в Изпълкома, ако бъда избран. Коментирах го това нещо с останалите кандидати - с Георги Градев, със Стилиян, Мартин, Градев. Казах им да останат, ако успеем да вкараме достатъчен брой хора може да влияем на процесите. Те казаха, че ако не се събере мнозинство ще имитираме дейност. За мен е опасно да се оставя Изпълкомът да е само от хора, предложени от Георги Иванов - Гонзо.

Трябва да има един глас вътре, който да сигнализира, ако има нещо нередно. Искам да видя дали ще има някой от останалите предложени, които ще влезе вътре. Има нещо, което ме притеснява. То е това, което водещите на целия Конгрес казаха", започна Захариев.

"Предложенията от Георги Иванов ще бъдат първи в списъка и всички останали ще са надолу. Знаем как се случват тези неща. Ще се гласува анблок. Сигурен съм, че повечето хора не са запомнили повечето имена. Не ги знаят как се казват дори. Първите 14 по списък ги гласувате, другите ги драскате. Това ще стане по инструктаж. Имахме предложение да се разбъркат, да бъдат подредени по азбучен ред тези, които бяха предложени. Беше отхвърлено това.

Няма значение кой - кой е. Първите по списък са предложени от Гонзо, гласуваме ги и това е. Аз не мога да разбера какъв е проблемът да се сложат имената по азбучен ред. Ето това само може да ви покаже как се извършват тези движения на хората, манипулирането на хората. Ако се подредят по азбучен ред, ще са същите хора, но трябва да знаеш кой-кой е", добави той.

"Не съм видял нещо нередно. Имаше процедурни хватки, но е нормално. Има го и в парламента. Мисля, че всичко беше ок. Делегатите това искат. Феновете - не. Хората, които гласуват са вътре. Те припознават Георги Иванов като човек, който ще се бори и ще вдигне нивото на футбола", каза още Захариев.

Бербатов с първи думи: Вървим с високо изправени глави

Бербатов с първи думи: Вървим с високо изправени глави

Вижте какво каза Бербатов