Бившият централен защитник на Локомотив (Пловдив) и Левски Веселин Балевски в момента е член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) и днес след заседанието говори пред медиите за решенията, които са били взети.

На днешното си заседание Изпълнителният комитет на БФС взе решения, свързани с организацията на Общото събрание.

"Надяваме се всичко да е нормално за провеждането на Конгреса. Всичко е ясно, приеха се документите. Нямаше против при гласуването. Така че на 15-и март ще има Конгрес на БФС, ще бъде ръководен от Михаил Касабов. Всичко ще бъде както е в Европа, в Германия.Това беше един кратък Изпълком", заяви Веселин Балевски при излизането си от Базата в Бояна.

Петър Величков: Правилата за провеждането на Конгреса не бяха описани детайлно

Петър Величков: Правилата за провеждането на Конгреса не бяха описани детайлно

"Заседанието беше протоколно"

Според него актуалната управа на централата е узряла за промени.

"Разбира се. Щом има конгрес, трябва нещо да се промени. Трябва да се сложи край на тази ситуация в българския футбол", допълни той.

Преди близо две седмици - на 29-и януари, представители на УЕФА и ФИФА бяха на посещение в България. Най-напред те са посетили сградата на БФС, след което имаха и среща с министъра на спорта Димитър Илиев. Балевски беше попитан дали знае какво точно се е говорило на тези срещи извън стандартните съобщения, които бяха разпространени до медиите.

"Първо аз не съм присъствал на среща с тези хора. Знам, че Михаил Касабов е присъствал. Може би към него трябва да зададете този въпрос. Нямам информация. Не вярвам да е имало размахване на пръст към държавата да не се меси в делата на федерацията. Те са дипломатични хора във ФИФА и УЕФА", добави той.

Ето всички решения, които бяха взети на днешния Изпълком на БФС

Ето всички решения, които бяха взети на днешния Изпълком на БФС

Вижте какво решиха от футболния съюз

Бившият футболист не мисли, че Борислав Михайлов отново ще се кандидатира за президент на БФС.

"Мисля, че е решил да се оттегли. Такова чувство имам, но все пак него го питайте. Това е негово лично решение. Четири години сме били заедно съотборници в Левски. Мога да кажа, че беше перфектен играч. Перфектен вратар, елиминирахме заедно два пъти Щутгарт - шампиона на Германия. Дали е перфектен ръководител? Е, всеки греши. Няма безгрешни хора", завърши Балевски.