Димитър Бербатов днес официално обяви кандидатурата си за президент на БФС на пресконференция, на която присъстваха Петър Величков и Борис Станков.

Ето какво каза Величков: 

"Какво предстои за Конгреса? Има превъзбуда, че Михайлов подаде оставка и има свикан Конгрес. Това успокои обществеността, защото хората мислят, че това е краят. Действията и знаците на БФС не говорят точно за това. Конгресът е само една част от скъсването с това управление на БФС и поставянето на ново начало. Действията на хора в Изпълкома показват следното - ще бъде проведен Конгрес и в зависимост от резултата в него, Конгресът ще бъде обжалван с единствената цел Борислав Михайлов да бъде оставен на власт, за да премине тази буря, която има. В Изпълкома се надяват, че фокусът ще се измести от футбола и Михайлов ще може да продължи да върши тези безобразия като президент на БФС.

Защо упорстват да впишат Касабов като президент на БФС? Не желаят да го впишат, защото ако Конгресът бъде обжалван в последствие, ръководството на БФС ще бъде това, което е вписано. Ако Касабов бъде вписан, с ерата Михайлов ще се приключи. Вътре в Изпълкома - Димитър Георгиев директно заяви, че ще се кандидатира за президент, за да може след това да обжалва до дупка в зависимост от решенията на Конгреса. Той след това се опита да говори разни неща, за да ме опровергае. Ще му кажа да не реферира до протокола, който се води. Да реферира към звуковия файл. В БФС протокол не се изготвя, има звуков файл, който на база това се изготвят протоколите. Да покажат звуковия файл и след това да ме нарича лъжец.

Четох тази сутрин позиция на БФС, чета и не мога да повярвам. Борислав Попов е юрист. Този човек може би трябва да му се провери дипломата, защото това е пълно безумие, което говори. Тези хора отново правят някакви внушения. Няма как да ги нарека по друг начин, освен да ги нарека груби лъжи. Михаил Касабов трябва да бъде вписан. Нека бъдат така добри, за да бъде вписан Касабов като президент на БФС. Да спрат с тези лъжи, защото са плоски, излагат себе си и най-лошото е, че излагат БФС.

Не е забранено да се обжалват решенията от Конгреса, но Георгиев го каза, че ще обжалва до дупка в зависимост от това кой ще бъде избран. Тези хора възнамеряват бурята да отмине и възнамеряват без повод дори да обжалват този Конгрес, за да оставят Михайлов начело. Нека ме опровергаят. Единственият начин да ме опровергаят е Касабов да бъде вписан.

Призоваваме и Касабов, който има авторитет не само в България, да не бъде маша в ръцете на Михайлов, а да поиска да бъде вписан. По този начин аз ще бъда опроверган и ще се извиня пред всички. В зависимост от това кой ще бъде избран, ще обжалват решенията от Конгреса, за да остане Михайлов на власт. Търсят човека, който да бъде техният кандидат за президент. Говорят за бизнесмен, че ще бъде тяхната кандидатура. Кой уважаван от себе си бизнесмен ще се асоциира с тях. Кой ще бъде сериозният бизнесмен, който ще бъде издигнат".

"Всеки последен Конгрес остава без предмет делата, които се водят. Това е начина на тези спорове, някои от тях с причина, някои без причина, да останат в миналото бъдат затворени", каза Величков.