УЕФА намери сериозни недостатъци на кандидатурата на България за домакинство на мачове от груповата фаза на Евро 2020. Това стана ясно от публикувания на страницата на евроцентралата доклад. Известно е, че БФС подаде документи заради новия национален стадион, който ще се строи на мястото на стадиона на Славия. Заедно със заявлението на София проблеми са намерени в тези на Будапеща и Йерусалим.

Като недостатъци на българската кандидатура са посочени липса на официална подкрепа и гаранция от страна на градската управа на София, липсата на адекватно законодателство за организиране на работата на стюардите и за защита на правата при продажба на билети.

Остри критики има към законовата обосновка на кандидатурата.   Заради само проектната фаза на стадиона е посочена липса на информация за важни аспекти относно сигурността и охраната на стадиона, техническата и информационната поддръжка, покриване на ВИП стандартите, както и местата за работа на медиите (пресцентър, миксзона, телевизионни студия и др.). Не са упоменати местата за получаване на първа медицинска помощ и позициите за хора с инвалидни колички. 

Посочени са проблеми с транспортната инфраструктура, не само на града, но и на страната. В случая става въпрос за липса на връзка с метро между летището в София и стадиона, ограничен капацитет на летището за приемане на полети, слабо развити жп връзки със съседните страни. Говори се и за сериозен риск за нарушаване на търговски и рекламни права на основните спонсори на УЕФА и Евро 2020.  

Както е известно, България е една от 19-те страни, които са се кандидатирали за домакинство на мачове от европейското първенство през 2020 г. Процедурата по определяне на домакините на срещите ще приключи на 19 септември, когато ще бъдат обявени 13-те града, които ще приемат мачове от турнира.