УЕФА предупреди да няма външно влияние върху делата на Българския футболен съюз. "Труд" направи запитване до централата за становище по темата с оставката на Борислав Михайлов. 

"Информирани сме за оставката на президента на БФС г-н Борислав Михайлов, съобщена официално от БФС на 15 октомври. Оставката му е факт, но трябва да припомним, че според член 14 и член 19 от Статута на ФИФА, и член 7 от Статута на УЕФА, членуващите федерации, включително БФС, са задължени да управляват своите дела независимо и без влияние от трети страни. Това е основен принцип, който гарантира ефективното демократично управление на футболните институции и от който не могат да се правят изключения."

УЕФА от години брани независимостта на своите членуващи федерации. По въпроса за тяхната независимост в член 7 от Статута на евроцентралата е записано, че всеки орган, или решение на орган, който не е избран или назначен по съответната процедура, дори и на временна основа, не се признава от УЕФА. Идентични са и разпоредбите на ФИФА", гласи съобщението от Нион.

Борислав Михайлов обяви, че е подал оставка като президент на БФС не заради призивите на Бойко Борисов и Красен Кралев. Така той стопира реакция от УЕФА.

Още проблеми за БФС - хакери удариха официалния им сайт

Още проблеми за БФС - хакери удариха официалния им сайт

Нови проблеми за футболната ни централа