УЕФА похвали развитието на футбола в България и работата на БФС в периода 2015-2019 година. Родната федерация е дадена за пример в доклад в раздел "Стратегическо планиране" при държавите от 21-о до 30-о място (трета група) в ранглистата на УЕФА.

Постиженията на БФС са изграждането на Националната футболна база в Бояна (открита през 2016-а година), както и двете Европейски първенства, на които България беше домакин. Европейското за юноши до 17 години се проведе през 2015-а година с центрове Бургас, Созопол, Сливен и Стара Загора. Европейският шампионат за девойки до 17 години се проведе през миналата година в Добрич и Албена.

Като много добра е посочена и работата по програмите на УЕФА. 

Общо категориите, в които централата следи развитието на държавите-членки са седем: имидж, участия в големи първенства и спортни постижения, ангажираност, стратегическо планиране, комуникация и прозорливост, печеливш във финансово отношение бранд и обществено влияние.

В нашата група по спортни постижения водещи са скандинанците от Швеция и Норвегия, които имат най-много участия на финали на Европейски първенства за младежи до 21 години, както и за юноши до 19 и до 17 години в разглеждания период.

Стилиян Петров призна, че е готов да се кандидатира за президент на БФС

Стилиян Петров призна, че е готов да се кандидатира за президент на БФС

"Много се радвам, че моето име са спряга за този пост"