Бившият собственик на Левски - Тодор Батков, коментира пред колегите от "Спортал" последния Конгрес на БФС и избирането на Димитър Бербатов за президент. Ето какво каза той:

"Държавата по никакъв начин не може да се намеси, съдът е независим. Никой няма полза от това, Боби и настоящият състав трябва да седнат и да говорят, някакъв диалог да има. Колко пострада България от двата синода? Стигна се до решение в Страсбург да се плащат чудовищни суми на втория синод. Или нов конгрес, свикан от БФС, или подписка от 1/3 от клубовете и конгрес, свикан от съда.

Димитър Бербатов: Изборът ми е легитимен, но решението е само едно - нов изборен Конгрес

Димитър Бербатов: Изборът ми е легитимен, но решението е само едно - нов изборен Конгрес

"Информирали сме ФИФА"

Щом не е имало бюджет в дневния ред през октомври, значи Боби има проблем - той не може да продължи дълго време без бюджет, който се определя на конгрес.

Много едностранчив е Изпълкомът на Бербатов - българският футбол не е ЦСКА. Аз не искам да се заяждам дали това е ЦСКА, или не е ЦСКА, но да приемем, че е ЦСКА, но има и други отбори, нормално е да има по-широко представителство. Аз винаги съм бил да няма президенти в Изпълкома, по мое време беше Наско Сираков, президенти там място нямат.

Казвал съм, че не искам да участвам, не е мястото на президента в Изпълкома. Клубовете имат място в ПФЛ, говори за лигите в големите страни, където те са мощни организации. БФС е като едно работещо предприятие, което печели от такси, глоби, субсидии. Какво пречеше да си протегнат ръка? Убеден съм, че няма как тези решения от този конгрес да бъдат вписани в Търговския регистър, все пак имам над 30-годишен опит", каза адвокатът.

Михаил Касабов: Бербатов не познава устава, случи се срамно нещо за футбола ни

Михаил Касабов: Бербатов не познава устава, случи се срамно нещо за футбола ни

Коментира последните събития