Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов, оцени работата на ръководството на футболната централа като пълен провал.

В интервю за предаването "Арена спорт" по БНТ той разкри, че не е обнадежден за бъдещето на българския футбол под ръководството на сегашното му управление.

"Футболното ръководство тотално се провали. 17 години никакви успехи и резултати за развитието на българския футбол. Стратегия се прави с държавата, местната власт и помощта на УЕФА. Затова няма резултати. Не бива да очакваме нищо добро. Скандал след скандал - алкохол, уредени мачове, расизъм и корупция. Това е действителността на българския футбол. Ръководството трябва да намери смелост да се оттегли. Държавата показа, че няма да работи с това ръководство. Нужен е честен Конгрес. Това, че има дела по старите Конгреси, не пречи да има нов", сподели той.

Петър Величков към БФС: Безсрамници такива!

Петър Величков към БФС: Безсрамници такива!

"Оправдават собственото си безсилие, некадърност и провал, с младостта на футболистите"

Петър Величков поясни, че екипът на Димитър Бербатов е готов да подаде ръка на сегашното ръководство с надеждата за една спокойна смяна на поколенията в управата на БФС.

"Готови сме да подадем ръка на ръководството и да търсим начин ръководството на БФС да се оттегли с достойнство. Бербатов не е сам, има и други хора с идеи. Нека да направим смяната по спокоен начин", допълни той.