Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов, беше гост в предаването "(О)позиция". Ето какво каза там:

"Това, което виждаме, е напълно закономерно. Няма как една система, в която няма стратегия за развитие, да произведе нещо друго. Футболистите, с които в момента разполагаме, са плод точно на тази липсваща стратегия. Жал ми е за момчетата - талантливи, работливи в голямата си част, те не могат да надскочат себе си. Ако искаме да имаме успехи, на нас ни трябва система на работа, която в последните 15 години тотално отсъства.

Още не е сигурно, че Кръстаич ще си подаде оставката. Истината е, че когато се влезе веднъж в сферата на услугите, много трудно се излиза от нея. Кръстаич е взет и сложен там, за да се свърши услуга на определен функционер в УЕФА.

Другите лъжи на Лечков - имало проверки през 2019-а и всичко е било чисто. Като всичко е чисто, да каже дали БФС върна пари на спортното министерство или не? Водиха ли се дела и приключиха ли със споразумение накрая? Като всичко е чисто, защо връщаш пари?! Нито едно правителство не понечи да работи с тях... Така че с това ръководство (б.ред. - на БФС) не може да се разчита държавата да направи каквото и да е било. Като се иска подкрепа, тя не се иска чрез медиите. Отива се и се слага нещо конкретно на масата, но най-първо трябва да се покаже, че тази федерация заслужава доверие, работи се професионално, има визия и стратегия. Тези (б.ред. - ръководството на БФС) не са отишли никъде. Много неща могат да се направят, но в момента не се прави нищо, защото тези хора я карат "Ден да мине, друг да дойде" И лека полека нашите герои от 1994-а се превърнаха в едни от най-мразените хора в България. Михайлов не съм го виждал на публично място от години.

Ако някои хора си мислят, че ще изтърпят тези хора още две години (б.ред. - до края на мандата на Михайлов), да им кажа какво следва. Ако някой си мисли, че Михайлов ще се откаже или ще си изкара мандата и ще си тръгне, жестоко се лъже. Това, което се подготвя в момента, е футболният съюз да има една прилична членска маса от 500-600 клуба, а на следващия конгрес право на глас да имат 200 клуба. Останаха само тези хора, при които страхът е по-голям. Мълчат си и си траят. И едни 50-60 клуба, които реално подкрепят това ръководство по техни си причини. Тези 200 клуба ще изберат отново Михайлов и тогава даже няма да има кой да обжалва.

Проблемите са толкова тежки, че си мисля понякога, че футболът в България трябва да спре за една-две години, след което да почне да се гради всичко отначало. Живеем в демократична държава и тези процеси трябва да се решат по демократичен начин. Но с тези хора, с такъв морал, ми е трудно да си представя, че по демократичен начин може да се решат нещата".