От БФС излязоха със съобщение по повод пускането на публика на стадионите срещу представянето на зелен сертификат. От написаното става ясно, че заслуга затова има Борислав Михайлов, който е отправил апел към министъра на здравеопазването. 

Ето какво написаха от БФС:

"След като президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов отправи апел към министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев за преразглеждане на забраната за допускане на фенове по българските стадиони, вчера, 19 октомври, здравното министерство издаде нова заповед, с която допуска присъствието на публика срещу т.нар. зелен сертификат.

Боби Михайлов участва в работна среща на ръководителите на европейския футбол

Боби Михайлов участва в работна среща на ръководителите на европейския футбол

Той и колегите му обсъдиха потенциалното влияние на подобна промяна върху европейския футбол

В заповедта, влизаща в сила от 21 октомври, е упоменато че зрители ще могат да наблюдават спортни мероприятия, ако притежават валидни документи за ваксинация или преболедуване или представят актуален отрицателен резултат от PCR-тест (извършен до 72 часа преди мероприятието) или бърз антигенен такъв (извършен до 48 часа преди влизане на стадиона). Условията не важат за лица до 18-годишна възраст.

Преди пет дни Борислав Михайлов изпрати официално писмо до здравните власти с призив да бъде следван общоевропейският подход и футболните фенове да не бъдат дискриминирани и ощетени от възможността да наблюдават любимите си отбори на стадионите. След ревизията на заповедта привържениците на родните клубни и национални отбори ще имат възможност да присъстват на трибуните, без това да представлява допълнителен риск в настоящата пандемична обстановка"