Борислав Михайлов запази поста си като президент на БФС, но около избора му излязоха доста компромати. Един от кандидатите за президент - Георги Захариев направи пред ТОПСПОРТ разкрития около провеждането на Конгреса.

Мениджърът обяви, че бюлетините са били направени от изключително тънка, прозрачна хартия и сгъването и слагането на печат, се е случвало точно при името на Бербатов. Така всички гласували за опонента на Михайлов, им е бил видян вота.

Сираков, приятел на Михайлов от 40 години: Българският футбол няма да се промени с този Изпълком!

Сираков, приятел на Михайлов от 40 години: Българският футбол няма да се промени с този Изпълком!

Държи на подкрепата си към Борислав Михайлов

Захариев разкри още, че една бюлетина с името на Димитър Бербатов е щяла да бъде обявена за невалидна, тъй като при маркирането се е излязло с милиметри от квадратчето. При сигнализиране, човек от ФИФА е обявил, че бюлетината е напълно редовна.Друга нередност, обявена от Захариев е свързана с явното гласуване с вдигне на ръка по различни точки. Така още тогава се е разбрало кой делегат за кого ще гласува. Случило се е и определен представител на клуб да вдигне ръка за "въздържал се" и "против".

ЕТО КАКВО КАЗА ЗАХАРИЕВ ПРЕД ТОПСПОРТ:

"Имаше хора, броящи гласове, които бяха брутално пристрастни и всячески се опитваха да закрият с тялото си бюрата, на които се извършваше броенето. Давам и конкретен пример - брат ми бе мой застъпник и следеше как се броят гласовете от зона Велико Търново. На няколко пъти влизаше в спор с такъв "брояч" на гласове, който между другото е от Габрово и е изключително близък с президента на отбор, който е явен противник на Бербатов. Вероятно е попаднал случайно на конгреса, случайно са го сложили да брои бюлетини и още по-случайно брои точно тези от Велико Търново. Но както и да е. Този човек искаше да определи като невалидна бюлетина с глас за Димитър Бербатов, само защото при маркирането хиксчето бе излязло с около милиметър от квадратчето. След скандал на висок глас, броячът на гласове изключително нагло се обърна към брат ми с думите "Къв си ти бе, кво правиш въобще тук? Ако искаш после ще ти я дам тази бюлетина, да си спиш с нея!". Виждайки, че няма как да се справи с такъв човек сам, брат ми извика делегата на ФИФА, който само като видя казуса, се изсмя на брояча и му каза, че това е 100% валидна бюлетина. Глас от тук, глас от там - малките камъчета обръщат каруцата и Борислав Михайлов знае това много добре.

Самите бюлетини бяха направени от толкова тънка хартия, че абсолютно всичко се виждаше. При предаването за печат, преди пускането в урната, наблюдателите виждаха абсолютно точно кой за кого е гласувал. Да не говорим, че при сгъването на бюлетината най-отгоре на най-видимо място бе името на Димитър Бербатов. Случайност? Не мисля. Дори няколко отбора се оплакаха на брат ми точно от това. Тук абсолютно е нарушена тайната на вота - само това е достатъчно да се отменят всички решения, взети на конгреса.

 Преди самото "тайно" гласуване, имаше много процедури, за които решение се взимаше с вдигане на ръка. Още тогава натискът върху делегатите е огромен. Имаше квестори, които броят гласовете - кой избра тези квестори, кой следи работата им? Отново пример - брат ми видя делегат, който при едно от гласуванията вдигна веднъж "против", а после още веднъж "въздържал се".

Всеки опит от страна на екипите на останалите президенти да въведат по-ясно правила, бе освиркван от групичка делегати, подкрепящи Борислав Михайлов. Това бе с ясната цел Димитър Бербатов да излезе лошия, който се опитва да вкарва интрига и да проточва конгреса до безкрай с уж "ненужни" предложения. Но нека клубовете се замислят - след страхотни скандали и разправии, едва успяхме да сложим хора, които да следят броенето. Макар и от 2 метра разстояние, брат ми успя да види опитът за маркиране като невалидна дадена бюлетина за Димитър Бербатов. Ако не бяха скандалите, за да се преборим за това, сега вероятно нямаше дори и да има казус дали трябва да има балотаж", каза Захариев пред ТОПСПОРТ.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ ЗАХАРИЕВ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!