Министърът на спорта Красен Кралев застана пред медиите, за да обяви, че премиерът на България Бойко Борисов е отправил призив към Борислав Михайлов да подаде оставка като президент на БФС.

Кралев поясни, че правителството не нарушава правата на ФИФА за намеса в работата на футболната ни федерация.

Европейските медии съсипаха България, заклеймиха ни като най-големите расисти на континента

Европейските медии съсипаха България, заклеймиха ни като най-големите расисти на континента

"Примитивни българи, вече сме 21-ви век!" и "Расистите бяха унижени", гласят част от най-острите заглавия по наш адрес

"Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните четири години правителството направи много за развитието на българския футбол. Построиха се много терени на стадиони, много помощни, осветление, даваха се средства за развитие на ДЮШ. Но след последните прояви, имайки предвид цялото състояние на футбола, след вчерашните инциденти, премиерът ми разпореди от днес нататък да преустановим всякакви отношения с футболния съюз, включително и финансови, до подаването на оставка на Борислав Михайлов. Повече коментар по темата ще получите по-късно лично от премиера".

"Това не е нарушаване на правилата на ФИФА. Правилата се нарушават, ако директно се интервенира във футболния съюз. В момента казваме, че искаме оставката заради цялостното състояние на българския футбол, заради инцидентите вчера. Ясно и категорично - държавата не може повече да толерира подобно поведение".

Припомняме, че след вчерашния срам срещу Англия, тимът ни е застрашен от големи наказания от страна на УЕФА, защото по трибуните се чуваха расистки скандирания по адрес на тъмнокожите футболисти на съперника.

Бойко Борисов призова Борислав Михайлов да подаде оставка като президент на БФС
Обновена

Премиерът Борисов призова Борислав Михайлов да подаде оставка като президент на БФС

Министерството на спорта преустановява всякакви отношения с футболната ни федерация