Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че федерацията отново демонстрира, че работи в полза на единението на българските клубове.

Ето какво написа Борислав Михайлов във "Фейсбук":

Като президент на Българския футболен съюз винаги съм призовавал за обединение на футбола и съм обявявал, че няма да допусна война, въпреки че срещу мен се води такава, при това през цялото време, с всякакви средства, включително и противозаконни.

И от страна на БФС, и от лично моя страна, са направени огромен брой компромиси и реверанси както към клубове, така и към отделни личности - отново с единствената цел да бъдат спрени опитите за разединение, които биха били пагубни за футбола в България. Опити, водени от сляпото желание на една група хора да ръководи на всяка цена и дори да налага волята на малцинството над мнозинството.

Тези хора обаче не разбират функцията на Българския футболен съюз и на неговия президент - а именно, да потушава идеите за разцепление; особено онези, породени от користни цели.

Официално: 104 аматьорски клуба са изключени от БФС

Официално: 104 аматьорски клуба са изключени от БФС

Вижте подробности

Миналия петък всички станахме свидетели на абсолютно нелегитимната и агресивна самоинициатива на тъй наречената опозиция.

Видяхме публично погазване на Устава на БФС и на всички правила за етика и морал. Видяхме неглижиране на резултатите от Извънредния конгрес на 12 октомври 2021 г., проведен напълно прозрачно и според желания дневен ред на същите тези "революционери".

Венци Стефанов: На 20-ти май ще има Конгрес

Венци Стефанов: На 20-ти май ще има Конгрес

"Решихме да не е изборен, защото Бербатов ще получи голям шамар"

И макар да продължавам да държа на позицията, че обединението е правилният път за българския футбол, съм длъжен да се съобразя както с общото становище на ФИФА и УЕФА, което категорично потвърждава легитимността на избраното на 12.10.2021 г. ръководство на БФС, така и с внесените предложения от Комисия "Етика и феърплей" и Аматьорската футболна лига.

Всички опити за разцепление на членовете на БФС са действия, несъвместими с членството им, затова след задълбочено обсъждане Изпълнителният комитет единодушно реши да прибегне към строги санкции за грубото нарушение на Устава.

Вярвам, че с днешните си решения Българският футболен съюз отново демонстрира, че работи в полза на единението на българските клубове и показа пътя към по-доброто бъдеще на футбола ни."