Изпълняващият функциите президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов изпрати съболезнователно писмо до германския си колега Бернд Нойендорф по повод кончината на великия футболист, треньор и ръководител и голям приятел на България Франц Бекенбауер.

Ето и пълния текст на адреса:

"Уважаеми г-н президент, скъпи Бернд,

С настоящето писмо изразявам най-искрените си и сърдечни съболезнования по повод кончината на големия Франц Бекенбауер. Загубата му оставя голяма празнина в целия футболен свят.

Той беше многоуважавана и уникална личност, оставила собствен отпечатък върху всички сфери на футбола благодарение на високата си експертиза, ентусиазма и харизмата си като играч, но също така и като треньор и ръководител. Спомените за него и за дълбоката му емпатия няма как да бъдат изтрити от историята на футбола, където Кайзера завинаги ще присъства като същински спортен революционер.

Изключителен приятел на България и българския футбол, Бекенбауер живо се интересуваше от състоянието на играта у нас и от процесите в нашата държава, а топлото му отношение никога няма да бъде забравено.

От името на Българския футболен съюз, на цялата българска спортна общественост, и от свое име, като негов дългогодишен личен приятел, позволете ми да отправя съболезнования към съпругата му Хайди, към близките и роднините му, както и към цялото германско футболно семейство.

Заветът му ще живее вечно.

Да почива в мир!"

Камата за Кайзер Франц: Един от най-големите приятели на българския футбол

Камата за Кайзер Франц: Един от най-големите приятели на българския футбол

"Поклон!"