Изпълняващият функциите президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов изпрати поздравителен адрес до украинския си колега Андрий Шевченко по повод избирането му начело на местната футболна асоциация.

Една от най-големите легенди на модерния европейски футбол и бивш селекционер на националния отбор бе избран за президент на конгреса в Киев вчера, 25 януари.

Избраха Шевченко за президент на украинската футболна федерация

Избраха Шевченко за президент на украинската футболна федерация

Беше единственият кандидат за поста

Ето и пълния текст на писмото:

"Скъпи г-н Шевченко, скъпи приятелю Андрий,

От името на Българския футболен съюз искрено Ви поздравявам за избирането Ви за президент на Украинската футболна асоциация!

Пожелавам както на Вас, така и на целия Ви екип, успех във всички бъдещи начинания в името на любимата ни игра! Надявам се, че ще продължим доброто сътрудничество между нашите две федерации.

Макар професионални ангажименти да ме възпрепятстваха да Ви честитя избора лично, силно се надявам да се срещнем на Конгреса на УЕФА в Париж след няколко седмици!

Още веднъж желая успех!", се казва в писмото, което Касабов е изпратил.

Шевченко спечели изборите вчера, като беше и единствена кандидатура. Той наследи поста от Андрий Павелко, който беше принуден да подаде оставка заради финансови злоупотреби. Бившият нападател на Динамо (Киев), Милан и Челси е на 47 години, той води националния отбор на Украйна от юли 2016-а до август 2021-а година. Под негово ръководство отборът не успя да се класира за Световното първенство в Русия през 2018-а, но две години по-късно ги заведе на Европейското.