Бившият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков поведе нова словесна битка с Димитър Бербатов.

Двамата от дълги години имат противоречия като основата на спора им бе положена от изказването на нападателя за "трите коня, които теглят националния". Сега Лечков си спомни за други думи на Бербо, насочени към управлението на футбола ни.

"Стига сте ме обвинявали, че заради мен са си тръгнали Бербатов и Ивелин Попов! Защо заради мен? Какво съм казал? След всеки мач съм давал мнението си за самия мач. Казвал съм това, което сте видели и вие. Трите коня не бяха ли водещите в националния отбор? Бяха, нали? Е, като са били, нали точно те трябваше да поведат отбора към победи, към класирания.

Едно време нас не са ли ни критикували при неуспех? Ще си позволя за първи път да коментирам думи на Бербатов. Той нали каза, че може да дойде да ни оправи футбола. Е, хайде, потърсете го сега. Бербатов няма нужния опит. Боби Михайлов беше пет години вицепрезидент на Батето преди да стане президент. Това е много важно", заяви Лечков пред  7/8 TV.

Йордан Лечков: Не мисля, че имаме шансове за Световното, не знам каква е програмата, която предлагат Бербатов и Костадинов

Лечков: Не мисля, че имаме шансове за Световното, каква е програмата, която предлагат Бербатов и Костадинов?

"Не може само да бъде ситуацията "стани да седна"

Легендата от САЩ 94 коментира и назначението на Ясен Петров за национален селекционер. 

 "Ще бъда осторожен и преди първия мач на Ясен Петров ще кажа дали в националния отбор има мениджърски интереси. Ще видя списъка с повиквателните и ще анализирам. Ето, казвам го.

Досега не ми е направило впечатление в националния отбор да има мениджърски интереси и да се оказва натиск върху треньора. Христо Стоичков е казал, че му е оказван натиск да уреди мач на националния отбор? Не знам, питайте Стоичков за това нещо. За 10 години колко души се извъртяха, казвал съм вече, че само ги харчим - треньор след треньор. Петев сега пое Босна, нали беше и начело на България. И? Какво постигна?, заяви още Лечков.