Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев говори след Изпълкома на БФС. Той разкри плановете на централата за въвеждане на ВАР в България. 

"На предишния Изпълком тази точка е обсъждана. Бяха поканени хора от съдийската комисия да ни кажат къде сме ние. Това е трябвало да бъде направено отдавана. Притесненията са, че националният отбор на България трябва да играе на стадион с инсталиран ВАР. Това не е да дойде едно микробусче. Хората от УЕФА бяха притеснени да не играем домакинския си мач в Унгария. Колкото по-бързо го вкараме, толкова по-добре. Това ще даде не само справедливост. Догодина няма да можем да играем в групите на Лига Европа без ВАР. Трябва съдиите да имат постоянна практика с ВАР в родното първенство. За съжаление, сме закъснели.

Снимка 457398

Източник: LAP.bg

Сега трябва с г-н Фурнаджиев и колегите да видим откъде ще дойде финансирането. Трябва да се предвидят средства за въвеждането на ВАР, защото много клубове няма да могат да си го позволят. Тепърва екипът към съдийската комисия трябва да събира оферти и предложения, след което да вземем решение кое е най-изгодното. Ще има много работа по самите стадиони. Ще има и проблеми със стадиони, на които имаме проблеми да инсталираме телевизионни камери, камо ли пък камери за ВАР.

Кирил Домусчиев: Браво, браво, голямо браво!

Кирил Домусчиев: Браво, браво, голямо браво!

Поздрави всички в Лудогорец

Много ми е важно да видя кой е кандидат за президент на БФС и ако получа покана и считам, че мога да съм полезен, бих приел да бъда член на Изпълкома. За мен е важно дали ще мога да работя с него. Ако искаме да сме част от УЕФА, трябва да вървим по правилата. Българските клубове и българското съдийство трябва да се развиват. Г-н Крушарски е прав. Трябва новият президент да е човек с характер и да налага мнение, да знае как се управлява бизнес, да бъде авторитет. Това са основни изисквания, мои лични, към човека, когото бих подкрепил. 

Търсим вариант средствата да не бъдат платени от клубове. Нали държавата постоянно изявява желания за подкрепа към българския футбол. Както подкрепиха някои клубове с осветлението, нека помогнат и с въвеждането на тази система. Нещо дребно ще платят и клубовете. Мога дам за пример Унгария. Всички големите клубове там направиха стадиони на ниво - Европейско първенство. В "Б" група строят пет нови стадиона.

Снимка 457399

Източник: LAP.bg

И аз искам някой голям отбор, за да зарадваме българската публика. Искам Манчестър Юнайтед. Това ще бъде празник. Ще видим как ще сме с подготовката през зимата. Да се надяваме, че ще имаме по-силен отбор за този 1/16-финал. 

Домусчиев се обяви против "Кабаковците": Настоявам за ВАР!

Домусчиев се обяви против "Кабаковците": Настоявам за ВАР!

"Тогава няма да има клубове, които са ощетявани"

Радвам се, че има повече отбори, които играят като равен с равен с Лудогорец. От друга страна виждате, че Лудогорец не се представя лошо на европейската сцена. Смятам, че нивото на първенството се вдига. Друг е въпросът, че трябва да се вдигне качеството на терените и условията за игра. Винаги съм настоявал за подобряване на условията за игра и терените в България", заяви Домусчиев.