И.д. президент на БФС и кандидат за титуляр на поста Михаил Касабов говори пред клубната телевизия на пловдивския Ботев, след като прие поканата на "канарчетата" за предизборен дебат. Новият шеф на БФС ще стане ясен на 15 март, когато ще се проведе конгресът. Кандидадите са седем, в това число и Касабов.

Той сподели, че стадион "Христов Ботев" към този момент е най-доброто съоръжение в България и е редно националния отбор да домакинства там.

"Благодарен съм за поканата на ръководството на Ботев Пловдив. Към момента стадион "Христо Ботев" е най-доброто съоръжение в България и е съвсем логично националният отбор да играе тук своите мачове. Моята мотивация е, че мисля, че мога да променя някои неща. Не очаквайте от мен резки движения, ако бъда избран", каза Касабов.

"Със създаването на все повече модерни стадиони ще отпаднат и ранните мачове. Осветлението е основен проблем, за да може мачовете да се играят в нормално време.

На мнение съм, че не е важно колко ще е дълъг един мандат на президент на БФС, а какво може той. Това ще го преценят делегатите на БФС. Те не са толкова лоши, колкото ги изкарваме (б.р. съдиите). Винаги го има субективният фактор.

Бих дал повече свобода и самостоятелност на зоналните съвети, за да организират детски и юношески събития", добави кандидатът за президент.