Футболният мениджър Георги Захариев е един от кандидатите за президент на БФС. Той определя като своя мисия да помага на младите спортисти в България да достигнат своя пълен потенциал и именно поради този факт предприема тази важна стъпка.

Захариев даде подробно интервю пред ТОПСПОРТ, в което обяви своите цели като подчерта, че няма амбиция и шанс да спечели Конгреса, а иска да предизвика дебат сред футболната общественост. Ето част от изказването на футболния мениджър.

"Имам една основна причина, бих искал да провокирам дебат в публичното пространство по проблемите, които има в българския футбол, а те не са малко. Изключително не съм съгласен с изказванията на Борислав Михайлов, който казва, че всичко е наред, няма проблеми, че футболът ни се развива. Ако ти не виждаш проблемите, няма как да се изправиш пред тях. Искам да се организират дискусии, дебати, срещи. Дори неговите медийни изяви, не знам въпросите, които му се задават са предварително избрани, удобно, но някак много лесно минава между капките в тези гостувания".

Още един кандидат за президент на БФС

Още един кандидат за президент на БФС

Вижте кой е той

"Изготвил съм програма от 22 страници с предложения за проблемите в българския футбол. Има определени проблеми, на които давам решение. Надявам се така да дам тон и начало на кампанията. Докрай ще се боря. Могат да се опитват да ме атакуват по някакъв начин, дори и с недопускането ми до самите избори. Взел съм позиция и държа на нещата, които искам да направя. Не съм сигурен Порточанов, Дражев, Христо Христов от Марица защо се кандидатират. Ето, аз поне казвам защо го правя. Нямат шансове да спечелят. Аз нямам шанс, а и не искам да спечеля. Моята цел вече я споменах. Искам да провокирам дискусия и да предложа решения. За Димитър Бербатов - той е най-светлият лъч. Имаме общи, допирни точки. Основните фаворити са двама, това е ясно. Много ясно разделение има между двамата. Клубовете трябва категорично да вземат страна.

"Очакванията ми са за много голяма задкулисна битка. Намесени са много интереси извън футбола. Беше ми много трудно да намеря клуб, който да ме подкрепи. Страх ги е. Единственият начин да преодолееш този страх е да излезеш и да се опълчиш. Ако опрем до там да избираме със страх, сме свършени. Такъв човек няма място в българския футбол. Хората имат силата да променят. Било то във футбола, било то в живота в България. Тези, които гласуват за Михайлов ги е срам, а тези които гласуват за Бербатов - страх. Затова смятам, че трябва да има явен вот. Да се знае и да спрем с тази порочна практика над задкулисие. Надявам се, че Димитър Бербатов ще се пребори", сподели той.

ОЧАКВАЙТЕ УТРЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ ЗАХАРИЕВ!