Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков говори след края на Изпълкома на БФС. Той е натоварен с намирането на нов национален селекционер, след като Красимир Балъков подаде оставка. 

"Аз съм от първия ден с Михайлов. Понеже се получава голям негатив към нас, без да имаме толкова голяма вина. Когато дойдохме футболният съюз беше в отчайващо състояние. Към днешна дата, това което сме постигнали, не е малко.

Ще се даде равен шанс на всички кандидати, да дойдат с тяхната програма и да се опитат да се справят по-добре от нас. 

Мисля че се говори по темата с расизма. На всичко друго ще наблегнат от Англия, но не и за футбола. Нямаме интерес сами да ги вкараме тези хора. Има всякакви спекулации. На никой не е приятно. Аз съм си извоювал името в чужбина. Не е приятно да чувам подобни неща. 

Михаил Касабов: Проблемът с държавата ще бъде преодолян

Новият президент на БФС: Проблемът с държавата ще бъде преодолян

"Още днес ще искам среща с министъра на спорта"

За тези 14 години имаше и добри мачове. Нека поглеждаме детайлно на самата ситуация. Ние не произвеждаме футболистите в клубовете. Изпитвам огромно съжаление, че постигнахме такива постижения. Очаква се едва ли не, че ние сме успели и да сега да успеем. Футболът е отражение всичко това, което се случва в държавата. Каква е моята вина? Ако ми подскажете къде е, ще кажа. Ние сме направили визия, която винаги може да се оптимизира. Това не е само наше задължение. Това е задължение на президентите, на футболистите, на държавата. Ние нямаме нормален стадион. Винаги може да се оптимизира. Не бягам от отговорност. Подал съм си оставката, но пак ми възложиха задача. Ако някой мисли, че аз съм проблема, мога да си подам оставката. Още 3-4 месеца ще се изтраеме, докато се проведе новия Конгрес. 

Бих си позволил да кажа, че подготвяхме разработена програма, която смятахме да поднесем на г-н Кралев. Говореше се за нея. В понеделник може да бъде представена за разглеждане от министерството. 

Дали сме пълна свобода на треньорите да си избират кой ще викат, както ще играят. Резултати липсват. Имаме шанс през Лига на нациите да играем бараж за Евро 2020. Това е добре, но през това време трябва да се работи", заяви Лечков. 

Красимир Балъков подаде оставка!

Красимир Балъков подаде оставка!

Новият национален селекционер ще бъде предложен от Йордан Лечков